Operatie Defensie

Heembeek

 
Aanstaande zondag 20 mei zal de Belgische Defensie een heus dorp installeren op de Heembeekkaai. De marine, de land- en de luchtmacht, alle componenten worden er in de schijnwerpers gezet door middel van informatiestands en indrukwekkende militaire installaties.

Kom de zeelucht ruiken

Natuurlijk is in de haven de marine sterk vertegenwoordigd, met twee eersteklas schepen die onder de Belgische vlag op zeeën overal ter wereld ingezet worden. Je krijgt de unieke kans om mijnenjager M917 Crocus te ontdekken en kennis te maken met z’n bemanning. Zijn motto: ‘Ook het moeilijke schrikt ons niet af!’

 

Vergaderingen op hoog niveau

 
De luchtmacht zal vertegenwoordigd zijn met een helikopter die voor de gelegenheid toegankelijk zal zijn vanop het havengebied. Je komt alles te weten over de complexe technieken van de vliegtuigen van ons leger, z’n piloten, commando’s en de efficiëntie van z’n missies.

Off-road missies

 
Met z’n verschillende brigades, geniebataljons, verkenningstroepen en andere eenheden is de landmacht in termen van aantallen de grootste component van Defensie. Deze mannen en vrouwen staan altijd klaar op het terrein en nemen deel aan tal van conflicten. Kom kennis maken met hen en hun uitrusting, van artillerievoertuigen tot veel meer.
Wil je deel uitmaken van dit spannende avontuur? Het Informatiecentrum van Defensie geeft een antwoord op al je vragen over selectieprocedures en vacatures.